REACH (1907/2006 EC) Yönetmeliği Uyum Hizmeti

REACH, 1907/2006 EC No. ile 2006 Aralık ayında karara baÄŸlanmış ve 1 Haziran 2007 tarihinde yürürlüÄŸe girmiÅŸ bir AB Mevzuatıdır. Åžu ana kadar kimyasallar ile ilgili yürürlüÄŸe girmiÅŸ en kapsamlı mevzuat olan REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals), AB bölgesinde üretilen ve ülkemizde üretilip AB pazarına sunulan kimyasal maddeleri, karışımları, kimyasal salınım yapan eÅŸyaları ve riskli kimyasal içeren eÅŸyaları etkisi altına almaktadır.


REACH YönetmeliÄŸi uyarınca, faz içi maddeler (hali hazırda var olan maddeler), 1 Aralık 2008 tarihinden önce ön kayıt altına alınmış olmaları halinde farklı kayıt son tarihlerinden yararlanabilmektedirler. Kural olarak, en yüksek tonajdan baÅŸlayacak ÅŸekilde kayıt son tarihleri sırasıyla: 2010, 2013 ve 2018 olarak belirlenmiÅŸtir.


Her ne kadar REACH kayıtları takvimsel olarak 1 Haziran 2018 itibarıyla sona ermiÅŸ olsa da; AB’de piyasaya arz edilecek ÅŸekilde yıllık 1 ton veya üzerinde kimyasal madde ihracatını ilk kez gerçekleÅŸtiren firmalarımız açısından mevzuat, A.B’de yerleÅŸik tüzel kiÅŸilik sıfatına haiz bir Tek Temsilci atamak suretiyle “Kayıt” yaptırabilme olanağı sunmuÅŸtur.


CRAD/ CEA HAKKINDA

Ä°ÅŸte bu anlamda CRAD, Ä°ngiltere ve Avrupa BirliÄŸi mevzuatının hazırlanmasında danışmanlık hizmeti veren CAMBRIDGE ENVIRONMENTAL ASSESSMENTS ile yaptığı lisans anlaÅŸması sonucunda; özellikle ‘’ KÄ°MYASAL MEVZUAT ‘’ konusunda 20 yılı aÅŸkın süredir kazanılmış tecrübe ve bilgi birikimini Türkiye endüstrisinin hizmetine sunmuÅŸtur. ADAS grubunun bir üyesi olan CAMBRIDGE ENVIRONMENTAL ASSESSMENTS (CEA), BirleÅŸik Krallık hükümeti nezdinde DEFRA (Tarım, Gıda ve Kırsal iÅŸler Departmanı) ve HSE (SaÄŸlık ve Güvenlik Bakanlığı ) gibi kurumlara mevzuat danışmanlığı ve proje yönetim desteÄŸi veren, konusunda uzman kadroları ile mevzuatlara oluÅŸum danışmanlığı verecek derecede bilgi birikimine sahiptir.


REACH uyum projeniz sürecinde, mevzuat tecrübesi geniÅŸ, ana dilinde yorum kapasitesine sahip, finansal gücü güvenilir bir TEK TEMSÄ°LCÄ° ile çalışmak, baÅŸarıya ulaÅŸmak için en önemli unsurdur.


Bu anlamda, Tek Temsilcinizi seçerken bu önemli kriterleri göz önünde bulundurmanız ve Tek Temsilcinizin geçmiÅŸ baÅŸarılarını, mevzuat geçmiÅŸinin kaç yıla dayandığını, ekibinin ve uzman kadrosunun kimyasal ve hukuki bilgi birikimini araÅŸtırmanızı ve gözden geçirmenizi önemle tavsiye ederiz. CEA ve ADAS ile ilgili detaylı bilgi için lütfen uzmanlarımızdan bilgi alınız. Kurumların web siteleri için Temsilcilikler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


KAYIT SÜRECÄ°

Kayıt süreci, kompleks ve maliyetli bir süreçtir. Maddenin Türkiye’deki imalatçıları baÅŸta olmak üzere AB bölgesine ≥1 ton/yıl madde veya karışım içinde madde ihracatını yapan firmalarımızın ilgili kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. AB dışı ülkelerde yer alan firmaların, AB’de yerleÅŸik bir Tek Temsilci üzerinden kayıt iÅŸlemlerini yapması mümkündür. 


KAYIT HÄ°ZMETLERÄ°MÄ°Z

  • SIEF/ Konsorsiyum iletiÅŸimi
  • BaÅŸvuru dosyasının hazırlanması ve sunulması
  • Veri eksiÄŸi analizi, literatür taraması, GLP testler, QSAR ve çapraz okuma yöntemi, test önerilerinin sunulması
  • Veri maliyeti tespiti ve “Letter of Access” (LOA) satın alınması
  • IUCLID’te münferit dosya hazırlanması veya Teknik dosya ve Kimyasal Güvenlik Raporunu da kapsayacak ÅŸekilde Eksiksiz IUCLID kayıt dosyası hazırlanması
  • Güvenlik Bilgi Formlarının hazırlanması


REACH konusunda kapsamlı bilgi almak için, sitemizdeki iletiÅŸim sekmesini kullanarak, uzmanlarımızla iletiÅŸime geçebilirsiniz.

HÄ°ZMET TALEP FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ