CRAD BLOG

İHRACAT PAZARINIZ RİSKE GİRMESİN, MÜŞTERİLERİNİZ CEZA YEMESİN !

İçerik ekleme tarihi : 18-09-2024

Ä°çinde bulunduÄŸumuz son zamanlarda, Avrupa BirliÄŸi ülkeleri pazardaki ürünler üzerindeki denetimi gün geçtikçe daha yoÄŸun ÅŸekilde artırmaktadır. Türk ihracatçılarının ihraç ettiÄŸi ürünler zaman zaman hatalı, eksik ya da güncel mevzuat ile uyumlu olmayan Güvenlik Bilgi Formu (GBF/SDS) ve etiket ile ürünlerini pazarda bulundurmalarından dolayı, müÅŸterilerinin ürünleri toplatılmakta, mali cezalar ile karşılaÅŸabilmekte ve bunun sonucu olarak marka itibarları ve müÅŸteri iliÅŸkileri zarar görmektedir. Bu nedenle, siz deÄŸerli Türk Kimya Sanayi ve Ä°hracatçılarına bu hatırlatmayı yapmayı ve konunun önemine dikkat çekmek isteriz. 

Hızla deÄŸiÅŸen yönetmelik ve sınıflandırma ortamında firmaların SDS’lerini güncel mevzuata uygun ve güncel bilgiler ihtiva eder ÅŸekilde sunmaları kritik öneme haizdir. Gerek sıklıkla güncellenen kısıtlı ve yasaklı madde listeleri, gerekse de hızla güncellenen madde sınıflandırmaları neticesinde SDS’ler daha sık gözden geçirme ve güncelleme ihtiyacı duyabilir. 

CRAD SDS (Safety Data Sheet) ve sınıflandırma ekibi, SDS’lerinizin müÅŸterilerinizin bulunduÄŸu ülkenin mevzuatına uygun düzenlenmesinin yanı sıra, uzun vadeli çalışma projeleri kapsamında mevzuatı takip ederek SDS’lerinizin güncellenme ihtiyacını da takip eder.  

Unutmayınız! Mevzuata uyum çalışmalarınız için harcayacağınız maddi kaynak, cezai iÅŸlemlerden her zaman daha düÅŸüktür. Firma ve marka itibarınız her zaman daha deÄŸerlidir.

CRAD SDS ve Sınıflandırma kadrosu, 2008 yılından bu yana endüstriye güçlü destek vermektedir.
 

BAÅžVURU FORMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ