REACH (1907/2006 EC) Yönetmeliği Uyum Hizmeti
REACH, 1907/2006 EC No. ile 2006 Aralık ayında karara bağlanmış ve 1 Haziran 2007 tarihinde yürürlüğe girmiş bir AB Mevzuatıdır. Şu ana kadar kimyasallar ile ilgili yürürlüğe girmiş en kapsamlı mevzuat olan REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals), AB bölgesinde üretilen ve ülkemizde üretilip AB pazarına sunulan kimyasal maddeleri, karışımları, kimyasal salınım yapan eşyaları ve riskli kimyasal içeren eşyaları etkisi altına almaktadır.
REACH Yönetmeliği uyarınca, faz içi maddeler (hali hazırda var olan maddeler), 1 Aralık 2008 tarihinden önce ön kayıt altına alınmış olmaları halinde farklı kayıt son tarihlerinden yararlanabilmektedirler. Kural olarak, en yüksek tonajdan başlayacak şekilde kayıt son tarihleri sırasıyla: 2010, 2013 ve 2018 olarak belirlenmiştir.
Her ne kadar REACH kayıtları takvimsel olarak 1 Haziran 2018 itibarıyla sona ermiş olsa da; AB’de piyasaya arz edilecek şekilde yıllık 1 ton veya üzerinde kimyasal madde ihracatını ilk kez gerçekleştiren firmalarımız açısından mevzuat, A.B’de yerleşik tüzel kişilik sıfatına haiz bir Tek Temsilci atamak suretiyle “Kayıt” yaptırabilme olanağı sunmuştur.
CRAD/ CEA HAKKINDA
İşte bu anlamda CRAD, İngiltere ve Avrupa Birliği mevzuatının hazırlanmasında danışmanlık hizmeti veren CAMBRIDGE ENVIRONMENTAL ASSESSMENTS ile yaptığı lisans anlaşması sonucunda; özellikle ‘’ KİMYASAL MEVZUAT ‘’ konusunda 20 yılı aşkın süredir kazanılmış tecrübe ve bilgi birikimini Türkiye endüstrisinin hizmetine sunmuştur. ADAS grubunun bir üyesi olan CAMBRIDGE ENVIRONMENTAL ASSESSMENTS (CEA), Birleşik Krallık hükümeti nezdinde DEFRA (Tarım, Gıda ve Kırsal işler Departmanı) ve HSE (Sağlık ve Güvenlik Bakanlığı ) gibi kurumlara mevzuat danışmanlığı ve proje yönetim desteği veren, konusunda uzman kadroları ile mevzuatlara oluşum danışmanlığı verecek derecede bilgi birikimine sahiptir.
REACH uyum projeniz sürecinde, mevzuat tecrübesi geniş, ana dilinde yorum kapasitesine sahip, finansal gücü güvenilir bir TEK TEMSİLCİ ile çalışmak, başarıya ulaşmak için en önemli unsurdur.
Bu anlamda, Tek Temsilcinizi seçerken bu önemli kriterleri göz önünde bulundurmanız ve Tek Temsilcinizin geçmiş başarılarını, mevzuat geçmişinin kaç yıla dayandığını, ekibinin ve uzman kadrosunun kimyasal ve hukuki bilgi birikimini araştırmanızı ve gözden geçirmenizi önemle tavsiye ederiz. CEA ve ADAS ile ilgili detaylı bilgi için lütfen uzmanlarımızdan bilgi alınız. Kurumların web siteleri için Temsilcilikler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
KAYIT SÜRECİ
Kayıt süreci, kompleks ve maliyetli bir süreçtir. Maddenin Türkiye’deki imalatçıları başta olmak üzere AB bölgesine ≥1 ton/yıl madde veya karışım içinde madde ihracatını yapan firmalarımızın ilgili kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. AB dışı ülkelerde yer alan firmaların, AB’de yerleşik bir Tek Temsilci üzerinden kayıt işlemlerini yapması mümkündür.
KAYIT HİZMETLERİMİZ
- SIEF/ Konsorsiyum iletişimi
- Başvuru dosyasının hazırlanması ve sunulması
- Veri eksiği analizi, literatür taraması, GLP testler, QSAR ve çapraz okuma yöntemi, test önerilerinin sunulması
- Veri maliyeti tespiti ve “Letter of Access” (LOA) satın alınması
- IUCLID’te münferit dosya hazırlanması veya Teknik dosya ve Kimyasal Güvenlik Raporunu da kapsayacak şekilde Eksiksiz IUCLID kayıt dosyası hazırlanması
- Güvenlik Bilgi Formlarının hazırlanması
REACH konusunda kapsamlı bilgi almak için, sitemizdeki iletişim sekmesini kullanarak, uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.