ONBİNİNCİ GBF’MİZİ HAZIRLADIK...
İçerik ekleme tarihi : 21-09-2013
Ekibimizce Hazırlanan Güvenlik Bilgi Formu (GBF) adedinin 10.000'e ulaştığını Türk Kimya Endüstrisine şükran ve gururla bildiririz.
2008 yılından bu yana Kimya Endüstrisinin saygın firmalarına Kimyasal Mevzuat Uyum Hizmetleri sunmakta olan CRAD Ekibi olarak 10.000. GBF (MSDS / SDS)’mizi hazırlamaktan duyduğumuz gururu, bu başarıya imza atmamıza vesile olan, çevre ve halk sağlığına duyarlı siz müşterilerimizle şükran duygularımızla birlikte paylaşmak istedik.
Geçtiğimiz hafta zarfında 2010 yılından beri mevzuat uyumu konusunda birlikte çalışmakta olduğumuz Johnson Wax firmasının yeni bir ürünü için hazırlamış olduğumuz Güvenlik Bilgi Formunun hazırlanmasıyla ulaşmış olduğumuz 10.000. Güvenlik bilgi formunun gururunu bizlere yaşattıkları için başta, Dünya’da ve Türkiye’de insanların ev içi tüketimlerinde hayatlarını kolaylaştıran ürünleri pazarlayan Johnson Wax olmak üzere CRAD Ekibine güvenerek, bizlerle çalışan tüm müşterilerimize teşekkürlerimizi sunarız.
Dördü sertifikalı GBF (MSDS / SDS)hazırlayıcısı olan 11 Kişilik CRAD danışman ekibinin tümü Kimyasal Mevzuatlar ve GBF (MSDS / SDS) hazırlama hakkında güncel konularda yurtdışından eğitimler alınmakta ve teknik altyapısını geliştirmeye yönelik her yıl bütçe ayırılmaktadır. Güvenlik Bilgi Formlarınız aynı zamanda Türkiye ve Asya yetkili temsilciliğini de yapmakta olduğumuz SDS-PRO yazılımı ile hazırlanarak sınıflandırma hesaplamalarını hatasız olarak gerçekleştirilmektedir. GBF hazırlayıcısı olan ekibimiz Kimyager, Kimya Mühendisi, Biyolog ve Çevre Mühendisinden oluşmaktadır.
Her ne kadar Kimyasal Zararlılık iletişimi konusunda Birleşmiş Milletler öncülüğünde bir harmonize sisteme kavuşulması hedefleniyor olsa da, genel bir harmonizasyon sağlanması noktasına ulaşıncaya kadar çeşitli ülke ve coğrafi pazarlar arasında Güvenlik Bilgi Formları formatı ve içeriği açısından farklılıklar bulunmaktadır. A.B. bölgesinde geçerli olan ve çok yakında Türkiye’de de uygulanmaya başlanacak olan CLP/GHS (classification, labelling and packaging) sınıflandırma koşulları, GBF’lerde de çok sayıda değişiklik ve yenilik getirecektir. Bunun yanı sıra hammaddeler için A.B. bölgesinde kullanılmaya başlanan e-SDS’ler ( genişletilmiş GBF), mevcut GBF’lere ek olarak, maddenin kullanımına dair maruziyet senaryolarını da içermektedir.
Türk Kimya endüstrisinin bu yeni uygulamalara geçişinde, biz CRAD ekibi olarak gerek teknik donanım, gerekse de bilgi seviyesi olarak, 33 lisanda ve ülkelerin kendi yönetmeliklerine ve ürünün niteliğine uygun GBF (SDS/MSDS) hazırlayabilme yeteneğiyle ihracatlarında artı değer yaratmalarına destek olmaya hazır durumdayız.
Teşekkürlerimizle..
CRAD Ekibi